ΙστιοπλοΐαΝΟΒ-ΑΟ Βόλος σημείο αναφοράς και στην ιστιοπλοΐα

September 8, 20212
https://novargonaftes.gr/wp-content/uploads/2021/09/αεσδ.jpg

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αρχισε και επίσημα από χθες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Οπτιμιστ στην κατηγορία Κ13 ετών και στον Βόλο βρίσκεται η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου, η οποία μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας βρίσκεται στον Βόλο και στους αγώνες που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες, υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι αγώνες διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ και η αυλαία θα πέσει την ερχόμενη Παρασκευή 10/9 με αθλητές και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Ο ΝΟΒΑ σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο., την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ασφάλεια όλων των αθλητών και των εμπλεκομένων, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς θεατές αυτές τις ημέρες να παρακολουθήσουν από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ, το Κέντρο ΝΟΒ και απ’ όλη την περιοχή του Αναύρου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ομοσπονδία από τον περασμένο Μάρτιο, Νίκη Αναστασίου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια του Πειραιά. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Ομοσπονδίας και γενική γραμματέας από το 2016 και πλέον ανέλαβε τα ηνία μετά από μια δύσκολη περίοδο και τα όσα έγιναν μετά την καταγγελία της Μαρίας Μπεκατώρου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επεσήμανε αρχικά για τις δυσκολίες των καιρών: «Δυσκολίες υπάρχουν πολλές, περάσαμε κάποιες περιπέτειες και τώρα προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Το πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο είναι πολύ μεγάλο και ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος με την οργάνωση. Εχουν έρθει αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες απ’ όλη την Ελλάδα. Εχουν πολλές εμπειρίες από αντίστοιχα πρωταθλήματα και είναι πάρα πολύ σημαντικό πως είναι όλοι κατενθουσιασμένοι. Ο ΝΟΒΑ είναι ένας ιστορικός όμιλος με μεγάλη εμπειρία, αλλά έχει και έναν άξιο νέο πρόεδρο, τον κ. Τσουκαλά, και έναν πολύ καλό προπονητή ιστιοπλοΐας, τον Θανάση Πινιάρη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και όλα πάνε εξαιρετικά.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρείται με ευλάβεια, είναι πάρα πολύ αυστηρό, ώστε να διασφαλίσουμε τα παιδιά. Το πρωτάθλημα είναι για κάτω των 13 ετών και γίνεται για πρώτη φορά. Είναι ένας νέος θεσμός που εισάγει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και έχει πάρα πολύ καλούς και δυνατούς αθλητές. Από το πρωτάθλημα αυτό βγαίνει η εθνική ομάδα που θα αποτελούν 5 αγόρια και 5 κορίτσια, τα οποία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της μεγαλύτερης ηλικιακά κατηγορίας, των Κ16, και να έχουν διάφορα προνόμια ως Εθνική ομάδα που θα τους τονώσουν το ηθικό, για να συνεχίσουν πιο δυνατά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή στον Βόλο βρίσκονται περίπου 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και περίπου 260 παιδιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει και η πανδημία. Τα κορίτσια να πούμε επίσης πως έχουν μεγάλη συμμετοχή με 75 αθλήτριες. Το 2020 λόγω covid δεν έγινε το Πανελλήνιο Κύπελλο, αλλά στα Χανιά είχαμε πάλι 75 αθλήτριες, κάτι που σημαίνει πως έχουμε κρατηθεί σε καλό επίπεδο παρά τον κορονοϊό».

Για το αν μπορεί ο Βόλος να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστιοπλοΐα: «Τα πρωταθλήματα εναλλάσσονται όσον αφορά στον τόπο διεξαγωγής. Έτσι πρέπει να γίνεται, για να γνωρίζει ο κόσμος την ιστιοπλοΐα και σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά ο Βόλος είναι μία έδρα της ιστιοπλοΐας πάρα πολύ σημαντική και επειδή έχει πάντα πολύ καλό καιρό.

Ο Βόλος άνετα θα μπορούσε, εάν βοηθηθεί ο όμιλος, όπως πρέπει, με τις εγκαταστάσεις του, να γίνει sailing spot, σημείο δηλαδή που θα διοργανώνονται προπονητικά καμπ, στα οποία θα συμμετέχουν η Εθνική ομάδα, η Ολυμπιακή και Προολυμπιακή ομάδα και φυσικά και από το εξωτερικό. Το θέμα είναι να βοηθηθεί ο ΝΟΒΑ, γιατί έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Έχει εγκαταστάσεις, έχει ώρους, ανθρώπους και ο χώρος εδώ είναι πάρα πολύ ωραίος, αλλά θέλει βοήθεια. Ήδη εδώ στον Βόλο έγινε και το περιφερειακό πρωτάθλημα».

Για τον λόγο που θα πρέπει ένα παιδί να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα: «Η ιστιοπλοΐα δίνει ανεξαρτησία και αυτονομία. Σε μαθαίνει να εξαρτάσαι μόνο από τον εαυτό σου. Να αναπτύσσεις όλες τις δυνάμεις σου, όλες τις αρετές σου και όταν έρθει η δύσκολη στιγμή να αντιμετωπίσεις τον αέρα και το κύμα. Είσαι μόνος σου και αντιμέτωπος με όλα αυτά. Αναπτύσσει έτσι όλες τις απαραίτητες αρετές, για να επιβιώνεις. Μαθαίνει τη ναυτοσύνη που είναι απαραίτητη στην Ελλάδα, γιατί, όπως ξέρετε, έχουμε ακτογραμμές 16 χιλιάδων μιλίων και ακόμα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πνίγονται. Εδώ στην ιστιοπλοΐα μαθαίνεις να σέβεσαι τη θάλασσα, το περιβάλλον, να αντιμετωπίζεις κινδύνους και επίσης επειδή οι αθλητές είναι χειμώνα – καλοκαίρι μέσα στη θάλασσα ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους και δύσκολα αρρωσταίνουν οι ιστιοπλόοι».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Χαράλαμπος Τσουκαλάς σχολίασε: «Ο ΝΟΒΑ αναλαμβάνει για πρώτη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα optimist. Είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος έχουμε κοντά στους 300 αθλητές, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και των αθλητών και της διοργάνωσης. Εχουμε πολύ σημαντικό υγειονομικό πρωτόκολλο και τηρείται πιστά και ώς τώρα όλα έχουν πάει καλά. Όλα τα παιδιά κάνουν rapid test ανά 48 ώρες. Ευτυχώς ώς τώρα δεν έχουμε κανένα κρούσμα και όλα βαίνουν καλώς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μάς βοήθησε, όπως και η Ομοσπονδία με πολλά υλικά και πάρα πολύ κόσμο, και καθημερινά μας βοηθά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και ο κ. Ηλιόπουλος, με τα θέματα ασφάλειας και το σωστικό ταχύπλοο, όπως μεγάλη βοήθεια έχουμε κι από εθελοντές και εθελόντριες. Το καινοτόμο είναι πως για πρώτη φορά οι αγώνες μεταδίδονται μέσω live streaming από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο Youtube»

.

2 comments

  • Phone Tracker Free

    February 2, 2024 at 3:22 pm

    It is very difficult to read other people’s e-mails on the computer without knowing the password. But even though Gmail has high security, people know how to secretly hack into Gmail account. We will share some articles about cracking Gmail, hacking any Gmail account secretly without knowing a word.

  • Phone Tracker Free

    February 11, 2024 at 6:01 pm

    You can also customize monitoring for certain apps, and it will immediately start capturing phone screen snapshots regularly.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΒΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΒ-Α

Ακτή ΝΟΒ, Άναυρος, Βόλος 38221
2421 020376

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μην χάσετε τα τελευταία μας νέα. Παρακολουθείστε τις επιτυχίες του ομίλου μας!