ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΜΕΑ

Πρόγραμμα Προπονήσεων Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ 2023-2024

Πέμπτη (με εναλλακτική ημέρα την Παρασκευή) 14:00 – 18:00 
Σάββατο 10:30 – 14:00

Ο κόσμος της θάλασσας και της Ιστιοπλοΐας είναι ανοιχτός σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και η άθληση αυτή ενισχύει την σωματική τους ενδυνάμωση αλλά και την κοινωνικοποίησή τους.

Το πρόγραμμα ” Hellenic Wind4all” από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες ανεξαρτήτως ηλικίας και στοχεύει στην ανάπτυξη του αθλήματος για την κατηγορία ΑμεΑ Πανελλαδικώς. Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενισχύεται η δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη Θάλασσα και την Ιστιοπλοΐα, με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο.

Ο όμιλος Ν.Ο.Β-Α εντάχθηκε από τους πρώτους στο πρόγραμμα αυτό και ενισχύθηκε από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με 2 υπερσύχρονα ειδικά σκάφη και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, και έτσι δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα ψυχαγωγικά αλλά και να οραματιστούν μια θέση σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Παγκόσμια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν εντάξει το άθλημα για ΑμεΑ στα Μητρώα τους. Οι αθλητές της κατηγορίας ΑμεΑ μπορούν να λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες Ιστιοπλοΐας μετά από την κατάλληλη προετοιμασία τους, με τα ειδικά σκάφη του ομίλου και φυσικά με τους άριστα εκπαιδευμένους προπονητές.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΒΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΒ-Α

Ακτή ΝΟΒ, Άναυρος, Βόλος 38221
2421 020376

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Μην χάσετε τα τελευταία μας νέα. Παρακολουθείστε τις επιτυχίες του ομίλου μας!